STRATEGIE 2014 - 2020

Regulament

declaratii de avere

Program de audiente

- înscrierea la audienţe se face la Compartimentul Monitorizare si Relaţii  Publice
- audienţele la conducerea  Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala si Protecţia  Copilului Dambovita  au loc conform programului:


Director general
ing. Cristiana Bucur

joi,
ora 13.00

Director general adjunct care coordonează activitatea din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale persoanelor adulte
jr. Doiniţa Dinu

luni,
ora 13.00

Program

• Aparat propriu:

-  luni, marti, miercuri, joi - 8,00 - 16,30
-  vineri - 8,00 – 14,00

• Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului

- program permanent – tel. 0245983

RAPOARTE DE ACTIVITATE

RAPOARTE SOLUTIONARE PETITII

 

ALTE INFORMATII

 
Comunicate de presa

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Arhiepiscopia Târgoviştei a oferit cadouri...
04.04.2018

Click pentru download comunicat

În cadrul parteneriatului existent între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviştei, cu ocazia Sărbătorilor Pascale,  au fost oferite cadouri pentru 30 copii de la Complexul de Servicii Sociale Târgovişte “Floare de Colţ” și pentru 6 copii de la Căminul Social de Tip Familial “Sfântul Ierarh Nicolae“, din cadrul Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină.

Evenimentul din data de 04.04.2018 s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon și au participat Cristiana Bucur, director general DGASPC Dâmbovița, Doinița Dinu, director general adjunct DGASPC Dâmbovița, dar și alți reprezentanți ai Arhiepiscopiei și ai presei locale.

În această perioadă, în cadrul fiecărui centru din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Damboviţa se organizează activităţi specifice Sărbătorilor Pascale, la care participă toți beneficiarii.      

Astfel, atât copiii, cât şi adulţii din centrele rezidenţiale, vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia acestor sărbători, precum și la diverse activități recreative și de socializare.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de beneficiarii noștri în această perioadă şi urăm tuturor sărbători fericite alături de cei dragi.

Paște fericit!


Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului -2 aprilie
02.04.2018

Click pentru download comunicat

Începând cu anul 2007, în data de 2 aprilie este marcată la nivel mondial Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, cu scopul de a contribui la informarea societății privind tulburarea de spectru autist și nevoia de acceptare și integrare a persoanelor cu autism și a familiilor acestora.                                                                     

La nivelul județului Dâmbovița sunt 258 copii cu autism încadrați în grad de handicap, iar pentru a veni în sprijinul acestor copii și al familiilor lor, se oferă servicii gratuite în cadrul centrelor specializate pentru copii cu autism. Aceste centre funcționează atât în subordinea Direcției

Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, cât și în subordinea Primăriei Târgoviște.

La această dată, DGASPC Dâmbovița oferă servicii specializate de terapie în cadrul Centrului de recuperare, socializare și consiliere a copilului cu dizabilități (Târgoviște str. Vlad Țepeș, nr. 6 A) pentru 30 copii cu tulburări din spectrul autism și în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap (Târgoviște, str. Ion Ghica, nr.2) pentru 34 copii cu tulburări din spectrul autism.

Serviciile oferite în cadrul centrelor specializate sunt: terapie ocupațională, terapie comportamentală aplicată (ABA), consiliere psihologică a copilului, kinetoterapie, logopedie, educație formală și informală, consiliere și educare a părinților/ reprezentantului legal.

Copiii diagnosticați cu autism care beneficiază de terapie în cadrul centrelor au vârsta între 3 și 18 ani, iar contractul de furnizare servicii se încheie pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire, conform recomandărilor medicilor specialiști.

Marcarea Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, reprezintă un mod de a conștientiza că multe familii luptă cu tulburarea de spectru autist și cu forțe proprii sau cu sprijin din partea instituțiilor și a oamenilor implicați, reușesc să le ofere copiilor lor un viitor normal, în societate.


Copiii desfășoară periodic activități pentru deprinderi de viață independentă și de recreere, în cadrul atelierelor existente în fiecare centru.
22.02.2018

Click pentru download comunicat

Copiii din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Floare de Colţ” Târgovişte și adulții cu dizabilități de la Centrul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei” Gura Ocniței și Centrul de Servicii Comunitare „Floarea Speranței” Pucioasa, desfășoară periodic activități pentru deprinderi de viață independentă și de recreere, în cadrul atelierelor existente în fiecare centru. Astfel, beneficiarii confecționează mărțișoare, felicitări și materiale decorative, cu sprijinul salariaților.

O parte din obiectele confecționate de către ei sunt expuse, pentru a fi valorificate, în cadrul Târgului de cadouri și mărțișoare, organizat în această perioadă în Piața Tricolorului din Târgoviște. 

Invităm cu drag vizitatorii târgului să achiziţioneze un mărţişor unicat, pentru a sărbători împreună venirea primăverii.

De asemenea, vă informăm că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a fost nominalizată la Premiul instituţia anului, în cadrul celei de-a V-a ediții a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, ca o recunoaștere a contribuției celor care au participat la dezvoltarea asistenței sociale și au promovat profesia de asistent social în anul 2017. 

În perioada 19 -26 februarie 2018 va avea loc etapa de vot online. Astfel, dacă doriți,  vă invităm să accesați secțiunea vot online 2018, existentă pe site-ul gala.cnasr.ro, Premiul instituția anului, în vedere susținerii nominalizării DGASPC Dâmbovița.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi în promovarea asistenței sociale la nivel județean și vă dorim O primăvară frumoasă tuturor!


First <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51   >> Last
 
© 2010 by DGASPCDB | Made by Floppy