Accesibilitate

Marire font / Micsorare font

Contact

STRATEGIE 2021 - 2027

STRATEGIE 2014 - 2020

Regulament

REGULAMENTE DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE SERVICII SOCIALE

Procedura operationala atestare AMP

declaratii de avere

Program de audiente

- înscrierea la audienţe se face la Serviciul managementul calității serviciilor sociale, monitorizare și relații publice
- audienţele la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala si Protecţia Copilului Dambovita au loc conform programului:


Director general
jr. Ionela Sandu

joi,
ora 13.00

Director general adjunct
ec. Ionela Șerban

miercuri,
ora 13.00

Program

• Aparat propriu:

- luni, marti, miercuri, joi - 8,00 - 16,30
- vineri - 8,00 – 14,00

• Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului

- program permanent
tel. 119 si (0245) 983

RAPOARTE DE ACTIVITATE

Protectia datelor cu caracter personal

A intrat în vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. În acest sens instituția noastră pune la dispoziția beneficiarilor următoarele formulare / documente:
- Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
- Regulament 2016/679/UE privind protecția datelor cu caracter personal

Responsabil pentru protecția datelor in cadrul D.G.A.S.P.C. Dâmbovița (conform Regulamentului 2016/679/UE) este doamna Pantea Georgeta - inspector în cadrul Biroului strategii, programe, proiecte
tel. 0245611915,
e-mail [email protected]

RAPOARTE SOLUTIONARE PETITII

 

ALTE INFORMATII

AUDIT PUBLIC INTERN

Comunicate de presa

Povestea binelui reciproc
25.06.2024

Click pentru download comunicat

”Toată lumea ne spune că am făcut un mare bine acestor copii, însă noi credem că ei ne-au făcut nouă bine, pentru că ne-au umplut sufletele cu bucurie!”

Pentru că luna iunie este dedicată copiilor, continuăm seria poveștilor de suflet, pe care micuții le fac atât de speciale. Doi frați, cu ochii precum murele, au adus o explozie de bucurie în casa a doi părinți hotărâți să își întregească familia prin adopție. Doamna Daniela și domnul Iustin, doi oameni care au de oferit un infinit de iubire și care au încercat timp de 16 ani să aibă proprii copii. Nu au reușit, dar nu au renunțat nicio clipă. O rudă și-a povestit fericirea după ce a adoptat gemeni, iar în câteva zile au depus documentele pentru obținerea atestatului. Lucrurile au mers pe un drum lin, își amintesc cei doi părinți fericiți: ”Când i-am văzut, am simțit că sunt copiii noștri! Apoi am văzut că Ana este născută în septembrie, ca mine, iar Aron, în februarie, ca soțul și am zis sigur sunt ai noștri, coincidențele nu pot fi întâmplătoare. Când am solicitat atestatul, am spus doar de un singur copil, nu ne gândeam că vom avea parte de această binecuvântare, de a avea doi copii minunați. Ne era și teamă să ne bucurăm, să nu cumva să se întâmple ceva.”. Și totul a plecat de la o fotografie văzută pe profilul copiilor adoptabili. Micuții erau la Bistrița. Nu a mai contat distanța: ”Am mers mii de kilometri cu trenul. Am făcut Crăciunul în tren, Revelionul în tren, dar a meritat! Noi am fost foarte fericiți să pornim la drum pentru că știam că ne așteaptă copiii. A fost acea chimie între noi de la început. Ne-am atașat reciproc unii de alții, Ana cerea să vorbească în fiecare seară cu noi, după ce am început vizitele în vederea adopției!”.

Când au ajuns acasă, în județul Dâmbovița, în formula completă, toate rudele au venit să îi cunoască pe micuții atât de așteptați și iubiți. Au venit pe rând astfel încât să nu îi sperie pe copii, povestesc părinții grijulii. Aron nu împlinise 3 ani când a ajuns în noua familie, iar Ana avea 4 ani. S-au integrat imediat în noul peisaj familial. S-au bucurat de camera lor colorată, plină de personaje de poveste și unicorni, care îi plac atât de mult micuței. Cei doi pitici își întând mânuțele cât pot ei de mult pentru a-și exprima iubirea pe care o simt pentru părinții lor, Daniela și Iustin. Zâmbesc și se joacă tot timpul, atenți la părinții lor, astfel încât să nu se îndepărteze prea mult. Sunt doi copii foarte prietenoși și cuminți, sunt copii perfecți pentru părinții lor adoptivi!

În data de 6 iulie, Ana și Aron vor avea propria lor petrecere, la restaurant, pentru că părinții le organizează ”slujba de adopție”. ”Este un fel de botez, un bun venit în familia noastră, cu binecuvântarea primită în Biserică.”, spune mama emoționată.

”Mami este buburuza mea, iar tati este unicornul meu! Aron este elefantul Cici!”. Descrierea sinceră este făcută de Ana, care are doar 4 ani, dar care este nu doar foarte frumoasă, ci și isteată, iubitoare și foarte geloasă, spun părinții ”Trebuie să îi spunem continuu cât de mult o iubim, are nevoie de această confirmare permanentă. Dacă îl luăm în brațe pe Aron, reacționează imediat <<Da, eu nu mai însemn nimic pentru voi>>, ne atrage atenția tot timpul. Ana ne sporește atenția. Încercăm să îi luăm mereu în brațe pe amandoi în același timp, toate activitățile le facem împreună. Ei vor să ne ajute chiar și la treburile gospodărești, sunt foarte implicați alături de noi. ”Pentru noi nu este o problemă faptul că Ana este geloasă”, spun părinții, pentru că au suficientă iubire de oferit amândurora, în mod egal. Despre Aron, la fel, doar cuvinte de laudă: ”Aron este foarte atent, închide mereu ușa, stinge luminile, își ia farfuria de pe masă după ce termină de mâncat. Este surprinzător! Nu există zi în care Aron să nu ne facă să plângem de bucurie, cu iubirea și ghidușiile lui.”. Aron spune că Ana este ”frumoasă și bună”, iar Ana spune că Aron ”este frumos, mă joc cu el, e bun, dar face prostii...”. În ochii copiilor, mami este frumoasă, iar tati este bun.

În doar două cuvinte , mama spune că cei doi copii reprezintă ”viața noastră”, iar tatăl spune că sunt ”totul nostru”!

”Să facă pasul acesta fără să se gândească la nimic, iar când își vor vedea copiii, vor ști că sunt ai lor” este mesajul celor doi părinți pentru toți cei care iubesc copiii și consideră că au loc în casă, dar mai ales în inimi pentru aceste suflete, care își așteaptă părinții perfecți cu ochii plini de speranță. Cei doi părinți au simțit din prima clipă că micuții sunt copiii lor:”M-a întrebat Ana când ne duceam la Biserică, de Înălțare, <<Mami, tu când m-ai născut pe mine, când m-ai vazut prima dată?>>. Și mi-am dat seama că da, acesta este răspunsul, în data de 29.11.2023, cea mai minunată zi!”.

La întrebarea cum vă vedeți peste câțiva ani, părinții răspund cu zâmbetul pe buze ”îngrijorați”, întrucât știu că fiecare etapă din viață vine cu emoții și își doresc să fie cei mai buni părinți pentru copiii lor. Noi considerăm că acest lucru se întâmplă deja și îi felicităm și pentru deschidere și pentru alegere și pentru felul în care își iubesc micuții!


Proiect finalizat cu succes în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița! Au fost înființate două noi servicii sociale de tip rezidențial pentru persoanele adulte cu dizabilități.
26.03.2024

Click pentru download comunicat

Proiect finalizat cu succes în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița! Au fost înființate două noi servicii sociale de tip rezidențial pentru persoanele adulte cu dizabilități: Locuința Maxim Protejată Luca și Locuința Maxim Protejată Matei!

Proiectul ”O șansă la o nouă viață!”, din cadrul Programului de Interes Național ,,Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate, în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate” a fost implementat cu succes, fiind achiziționate două case noi, care au fost transformate în două locuințe maxim protejate prin amenajarea și dotarea lor în conformitate cu standardele minime de calitate, astfel încât să răspundă nevoilor beneficiarilor. Au fost obținute licențele de funcționare provizorii pentru cele două servicii sociale de tip rezidențial, cu capacitate de câte 10 locuri.

Valoarea totală a proiectului, conform convenției de finanțare, a fost de 1 574 300 lei, bani acordați de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi și Consiliul Judeţean Dâmboviţa.


Proiectul ”Dotarea Centrului de zi Anca” - ”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”
05.02.2024

Click pentru download comunicat

Serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilități din sistemul de protecție socială vor fi îmbunătățite, prin asigurarea dotărilor și materialelor de lucru necesare la standarde europene!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Dotarea Centrului de zi Anca”, din structura Centrului de Servicii Comunitare ”Sfântul Andrei” Gura Ocniței, aflat în subordinea instituției. Proiectul este parte a Planului Național de Redresare și Reziliență / Componenta C13: Reforme Sociale, Investiția 2/Reabilitarea/renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități -PNRR/2022/C13/MMSS/12./Ținta 395, conform contractului de finanțare nr. MMSS 29/08.01.2024.

Proiectul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, care are ca scop general Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități, respectiv “Creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea unor dotări specifice, precum mijloc de transport, aparatură tehnologică-electrocasnică, tehnologii de acces, aparatură și echipamente, mobilier, necesare pentru creșterea calității serviciilor furnizate și pentru adecvarea acestor servicii la nevoile individuale ale persoanelor adulte cu dizabilități, în scopul valorificării potențialului individual și restantului funcțional, promovării autonomiei personale ca premisă a unei vieți active și independente, astfel încât să se asigure integrarea în comunitate a persoanei adulte cu dizabilități și creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate în locuințele maxim protejate.

Valoarea totală a proiectului este de 361 400 lei, iar acesta va fi implementat până la finalul anului 2024, conform contractului de finanțare semnat în luna ianuarie 2024.


Proiectul ”Dotare Centru de zi Pucioasa” - ”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”
05.02.2024

Click pentru download comunicat

Serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilități din sistemul de protecție socială vor fi îmbunătățite, prin asigurarea dotărilor și materialelor de lucru necesare la standarde europene!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Dotare Centru de zi Pucioasa”, din structura Centrului de Servicii Comunitare ”Floarea Speranței” Pucioasa, aflat în subordinea instituției. Proiectul este parte a Planului Național de Redresare și Reziliență/Componenta C13: Reforme Sociale, Investiția 2/Reabilitarea/renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități -PNRR/2022/C13/MMSS/12./Ținta 395, conform contractului de finanțare nr. MMSS 25/08.01.2024.

Proiectul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, care are ca scop general Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități, respectiv “Creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea unor dotări specifice, precum mijloc de transport, aparatură tehnologică-electrocasnică, tehnologii de acces, aparatură și echipamente, mobilier, pentru creșterea calității serviciilor furnizate și pentru adecvarea acestor servicii la nevoile individuale ale persoanelor adulte cu dizabilități, în scopul valorificării potențialului individual și restantului funcțional, promovării autonomiei personale ca premisă a unei vieți active și independente, astfel încât să se prevină instituționalizarea persoanei adulte cu dizabilități și creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate.

Valoarea totală a proiectului este de 360 550 lei, iar acesta va fi implementat până la finalul anului 2024, conform contractului de finanțare semnat în luna ianuarie 2024.


Proiectul ”Dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități” - ”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”
05.02.2024

Click pentru download comunicat

Serviciile sociale oferite persoanelor cu dizabilități din sistemul de protecție socială vor fi îmbunătățite, prin asigurarea dotărilor și materialelor de lucru necesare la standarde europene!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Dotarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități”, aflat în subordinea instituției. Proiectul este parte a Planului Național de Redresare și Reziliență/Componenta C13: Reforme Sociale, Investiția 2/Reabilitarea/renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități -PNRR/2022/C13/MMSS/12./Ținta 395, conform contractului de finanțare nr. MMSS 28/08.01.2024.

Proiectul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, care are ca scop general Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități, respectiv “Creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate”.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea unor dotări specifice, precum mijloc de transport, aparatură tehnologică-electrocasnică, tehnologii de acces, aparatură și echipamente, mobilier, pentru creșterea calității serviciilor furnizate și pentru adecvarea acestor servicii la nevoile individuale ale persoanelor adulte cu dizabilități, în scopul valorificării potențialului individual și restantului funcțional, promovării autonomiei personale ca premisă a unei vieți active și independente, astfel încât să se prevină instituționalizarea persoanei adulte cu dizabilități și creșterea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate.

Valoarea totală a proiectului este de 361 900 lei, iar acesta va fi implementat până la finalul anului 2024, conform contractului de finanțare semnat în luna ianuarie 2024.


Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 58 Inainte

Pagina: 1 of 58

© 2010- 2024 by DGASPCDB | Made by Floppy