Informatii de interes public

STRATEGIE 2014 - 2020

Regulament

declaratii de avere

Program de audiente

- înscrierea la audienţe se face la Compartimentul Monitorizare si Relaţii  Publice
- audienţele la conducerea  Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala si Protecţia  Copilului Dambovita  au loc conform programului:


Director general
ing. Cristiana Bucur

joi,
ora 13.00

Director general adjunct care coordonează activitatea din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale persoanelor adulte
jr. Doiniţa Dinu

luni,
ora 13.00

Program

• Aparat propriu:

-  luni, marti, miercuri, joi - 8,00 - 16,30
-  vineri - 8,00 – 14,00

• Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului

- program permanent – tel. 0245983

 
 
Raport solutionare petitii
Raport solutionare petitii
Raport solutionare petitii
 
 
 
Comunicate de presa

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, copiii şi adulţii din centrele rezidenţiale subordonate DGASPC Damboviţa, participă la slujbe religioase precum și la alte acțiuni specifice acestor zile
14.04.2017

Click pentru download comunicat

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, copiii şi adulţii din centrele rezidenţiale subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Damboviţa,  participă la slujbele religioase și alte acțiuni specifice acestor zile, precum și la diverse activități recreative și de socializare.

Tot în această perioadă, pe Platoul Prefecturii sunt expuse în vederea valorificării, felicitări de Paşte, ouă încondeiate și alte obiecte decorative, toate lucrate manual de către copii și adulți din centrele rezidențiale.

Toți beneficiarii vor participa la mese festive cu preparate tradiţionale, specifice acestei sărbători și vor primi cadouri din partea unor societăţi comerciale, instituţii, școli, persoane fizice.

Mulțumim cu această ocazie Arhiepiscopiei Târgoviștei și Parohiilor din județ, SC Arctic SA Găești, SC Falkor SRL, SC Royal Construct SRL Târgoviște, SC Filip and Family SRL Găești, Camera Notarilor Publici Ploiești.

Le mulțumim de asemenea copiilor și profesorilor de la nenumărate școli, grădinițe, licee din județ și Centrului Cultural Pucioasa, care au fost alături de beneficiarii noștri în aceste zile, precum și persoanelor fizice care au oferit cadouri.

Menționăm că lista sponsorilor este deschisă, urmând să fie oferite și alte surprize în următoarele zile.

Vă urăm Paște fericit, alături de cei dragi!


Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului -2 aprilie
31.03.2017

Click pentru download comunicat

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată la nivel mondial în data de 2 aprilie, începând cu anul 2007. Obiectivul celebrării acestei zile este de a contribui la informarea societății privind tulburarea de spectru autist și nevoia de acceptare și integrare a persoanelor cu autism și a familiilor acestora.

La nivelul județului Dâmbovița sunt înregistrați 221 copii cu autism, numărul lor real fiind însă mult mai mare, deoarece părinţii nu doresc luarea lor în evidenţă şi obținerea unui certificat de încadrare într-un grad de handicap.

Pentru a veni în sprijinul acestor copii și al familiilor lor, se oferă servicii gratuite în cadrul centrelor specializate pentru copii cu autism, care funcționează atât în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, cât și în subordinea Primăriei Târgoviște.

Centrul de recuperare, socializare, consiliere a copilului cu dizabilităţi al DGASPC Dâmbovița, situat în Târgoviște, str. Vlad Țepeș, nr. 6 A, se adresează copilului cu autism și copilului cu sindrom Down și are în prezent 36 beneficiari. Serviciile oferite în cadrul centrelor specializate sunt: terapie ocupațională, terapie comportamentală, consiliere psihologică a copilului, kinetoterapie, logopedie, educație formală și informală, consiliere și educare a părinților/ reprezentantului legal.                                                                     

Pentru a marca și anul acesta Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, luni 3 aprilie 2017, între orele 11.30-13.00, pe Platoul Prefecturii, reprezentanții Centrului de zi pentru copii cu autism și sindrom Down "Sfânta Maria" din subordinea Primăriei Târgoviște și ai Centrului de recuperare, socializare, consiliere a copilului cu dizabilităţi din subordinea DGASPC Dâmbovița, împreună cu o parte dintre beneficiari și părinți, vor elibera baloane albastre (culoarea simbol a autismului).

Prin această acțiune, se dorește informarea şi conştientizarea populaţiei asupra importanţei detectării timpurii a Tulburărilor din Spectrul Autismului (TSA), esenţială în evoluţia tratamentului de recuperare pentru copiii cu autism.  


Zilele Asistenței Sociale - Lansare de carte "Atașament versus abandon"
28.03.2017

Click pentru download comunicat

În cadrul "Zilelor Asistenței Sociale", sărbătorite în fiecare an în luna martie, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR)- filiala Dâmbovița, împreună cu Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dâmbovița, au organizat în data de 28.03.2017, o dezbatere privind dezvoltarea profesiei de asistent social și rolul asistentului social, precum și lansarea cărții "Atașament versus Abandon", autor Rebeca Popescu.

La eveniment au participat profesioniști din domeniul asistenței sociale, susținători ai asistenței sociale la nivel județean, reprezentanți ai editurii Tritonic București și ai presei locale.

Acțiunea a constat în prezentări susținute de secretarul județului Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, directorul general al DGASPC Dâmbovița, Cristiana Bucur, directorul general adjunct al DGASPC Dâmbovița, Doinița Dinu, președintele CNASR și decan al Facultății de Sociologie și

Asistență Socială București, Doru Buzducea, președintele CNASR- filiala Dâmbovița, Violeta Ioan, profesor Universitatea Valahia din Târgoviște, Alina Anghel, membru CNASR- filiala Dâmbovița și autorul cărții "Atașament versus Abandon", Rebeca Popescu.

Activitatea a continuat cu discuții privind activitatea asistenților sociali și prezentare de carte împreună cu editura Tritonic București.

În data de 21 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, iar în perioada 15-31 martie, la nivel teritorial sunt celebrate "Zilele Asistenței Sociale". Astfel, cu această ocazie, a fost apreciată munca colegilor asistenţi sociali și s-a oferit oportunitatea de a celebra profesia lor și de a reafirma munca pe care o desfășoară zi de zi în comunitate.

Felicitări asistenților sociali pentru implicare, pasiune și rezultatele obținute până în prezent și le dorim mult succes în activitate!                                                              


First <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51   >> Last
 
© 2010 by DGASPCDB | Made by Floppy