Informatii de interes public

STRATEGIE 2014 - 2020

Regulament

declaratii de avere

Program de audiente

- înscrierea la audienţe se face la Compartimentul Monitorizare si Relaţii  Publice
- audienţele la conducerea  Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala si Protecţia  Copilului Dambovita  au loc conform programului:


Director general
ing. Cristiana Bucur

joi,
ora 13.00

Director general adjunct care coordonează activitatea din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale persoanelor adulte
jr. Doiniţa Dinu

luni,
ora 13.00

Program

• Aparat propriu:

-  luni, marti, miercuri, joi - 8,00 - 16,30
-  vineri - 8,00 – 14,00

• Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului

- program permanent – tel. 0245983

 
 
Raport solutionare petitii
Raport solutionare petitii
 
 
 
Comunicate de presa

Activități derulate în vederea reducerii numărului de copii cu măsură de protecție specială
15.09.2016

Click pentru download comunicat

Urmărindu-se interesul superior al copilului de a crește în cadrul propriei familii, a fost derulat începând cu anul 2013 parteneriatul cu Fundația "SERA ROMÂNIA", în cadrul proiectului “Reintegrare/integrarea copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială în familia naturală/lărgită”.

Parteneriatul s-a prelungit și în anul 2015, prin hotărârea nr. 234/16.07.2015 a Consiliului Județean Dâmbovița, cotele de participare fiind de 40% DGASPC (215.280 lei) și 60% Fundația SERA (322.920 lei). Acest nou parteneriat cu Fundația SERA România, valabil 18 luni, are ca obiectiv general prevenirea instituționalizării a cel puțin 50 de copii din județul Dâmbovița.

Astfel, în perioada octombrie 2015 - august 2016, au fost sprijinite 8 familii în vederea prevenirii instituționalizării pentru un număr de 32 copii și o familie unde au fost reintegrați din sistemul de protecție 3 copii. Au fost achiziționate materiale de construcții pentru asigurarea condițiilor de locuit în familiile naturale și s-au acordat alimente, rechizite și materiale igienico-sanitare în valoare de 67269,11 lei.

În acest moment se află în lucru cazurile a 4 familii, cu un număr total de 16 copii și se estimează ca în perioada următoare să fie efectuate cheltuieli în valoare aproximativă de 35000 lei în vederea prevenirii separării acestor copii de familiile naturale.

Cu sprijinul specialiștilor din cadrul instituției, suplimentar față de parteneriatul cu Fundația SERA România, de la începutul anului 2016, au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă un număr de 68 copii, datorită faptului că în conformitate cu legislația în vigoare, nu se mai impunea măsura de protecție specială.
 
Începând cu luna august 2016, a intrat în vigoare noua Lege a adopțiilor, iar modificările aduse de către aceasta cresc șansele copiilor din sistemul de protecție specială, de a avea propria familie, în cazul în care reîntoarcerea în familia biologică nu este posibilă.

Astfel, în ultima lună, au fost deja înaintate către instanță 5 dosare pentru deschidere procedură de adopție, datorită reducerii la 6 luni de la data instituirii măsurii de protecție specială, a perioadei în care pot fi demarate procedurile de adopţie dacă părinţii şi rudele copilului de până la gradul al patrulea nu sunt găsite.

De la începutul anului 2016 s-a realizat deschiderea procedurii de adopţie naţională pentru 37 copii, au fost emise de către instanță 16 încredinţări în vederea adopţiei, 15 încuviinţări de adopţie naţională și o încuviințare adopție internațională.

Deoarece potrivirea dintre adoptator și copil se va face la nivel local, specialiștii din cadrul instituției noastre au fost instruiți de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în vederea utilizării Registrul Național pentru Adopție. Astfel, specialiștii din toate județele au acces la o bază de date comună, care cuprinde copiii adoptabili și familiile care doresc să adopte.

O modificare foarte importantă a legii, în beneficiul copiilor adoptabili cu vârsta mai mare, o reprezintă faptul că părinții adoptivi pot solicita concediu de acomodare de un an, chiar și pentru copii mai mari de doi ani. În această perioada, unul dintre părinți poate încasa o indemnizație de 1.700 de lei pe luna. Astfel, de la începutul anului 2016 au fost eliberate 20 atestate pentru familii adoptatoare, iar numărul familiilor care solicită eliberarea atestatului este în continuă creștere de la apariția noilor modificări legislative.


Arhiepiscopia Târgoviştei a fost alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița - au fost dăruite rechizite școlare pentru 30 copii
12.09.2016

Click pentru download comunicat

Ca în fiecare an, Arhiepiscopia Târgoviştei a fost alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, au fost dăruite rechizite școlare pentru 30 copii, din care 22 de la Centrul Social Floare de Colț din Târgoviște și 8 din cadrul Apartamentului Social Protejat Sfântul Ierarh Nicolae al Centrului Social Creștin.

La evenimentul care a avut loc vineri, 9 septembrie 2016, au fost prezenți și Cristiana Bucur, director general DGASPC Dâmbovița, dar și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial.

În această perioadă, copiii din cadrul centrelor subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Damboviţa, precum și copiii de vârstă școlară aflați în plasament familial, se pregătesc pentru începerea noului an școlar.

Folosim acest prilej pentru a ura tuturor elevilor, succes în noul an școlar, realizări și multă putere de muncă!


Tabere de vara 2016
29.08.2016

Click pentru download comunicat

Ca în fiecare an, copiii și tinerii din centrele subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, s-au bucurat și se bucură în continuare de vacanța de vară, participând la tabere, excursii și activități sportive.

Astfel, începând cu data de 31.08.2016 beneficiarii din cadrul Complexului de Servicii Sociale "Floare de Colț" Târgoviște, vor participa la o tabără la mare.

Tabăra are loc la Agigea și plecarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție a fost posibilă ca urmare a unui parteneriat încheiat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Copiii cu dizabilități din centre au participat la o tabără la mare în perioada 14-19 august 2016, la Eforie Sud, prin intermediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița.

Pe toată perioada verii au fost organizate excursii la munte, jocuri de echipă, seri tematice și drumeții, sub supravegherea unor coordonatori specializați.

Astfel, pe perioada vacanței, copiii din centrele rezidențiale se distrează, socializează, leagă prietenii, se odihnesc și se pregătesc pentru un nou an școlar.


First <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46   >> Last
 
© 2010 by DGASPCDB | Made by Floppy