Regulament
Declaratii de avere
Programul de audienţe:
 
- înscrierea la audienţe se face la Compartimentul Monitorizare si Relaţii  Publice
- audienţele la conducerea  Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala si Protecţia  Copilului Dambovita  au loc conform programului:


Director general
ing. Cristiana Bucur

joi,
ora 13.00

Director general adjunct care coordonează activitatea din domeniul protecţiei drepturilor copilului şi ale persoanelor adulte
jr. Doiniţa Dinu

luni,
ora 13.00

 
Program functionare:
 
• Aparat propriu:

-  luni, marti, miercuri, joi - 8,00 - 16,30
-  vineri - 8,00 – 14,00

• Centrul de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat – Telefonul copilului

- program permanent – tel. 0245983

 
 
Raport solutionare petitii
Raport solutionare petitii
 
Raport evaluare lege 544/2001
Raport evaluare lege 544/2001
Raport evaluare lege 544/2001
Raport evaluare lege 544/2001
 
 
Comunicate de presa

"Ziua Internațională a Familiei” - 15 MAI 2016
13.05.2016

Click pentru download comunicat

Organizația Națiunilor Unite a declarat anul 1994, ca Anul Internațional al Familiei, tocmai pentru a iniția și susține un plan global de măsuri care să vină în ajutorul familiei. Apoi, începând cu 1995, s-a sărbătorit anual în data de 15 mai „Ziua Internațională a Familiei”.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, prin activitatea desfășurată, are ca obiectiv sprijinirea familiei în dificultate și menținerea copiilor în cadrul familial.

Astfel, prin parteneriatul  încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și Fundația "SERA ROMÂNIA", 72 copii au fost reintegraţi - integraţi din sistemul de protecţie specială şi pentru 24 copii s-a realizat prevenirea separării de familie. Proiectul este în desfășurare și urmărește asigurarea unui mediu  adecvat pentru copii în cadrul propriilor familii, în funcție de necesitățile identificate.   

Un alt obiectiv urmărit a fost eradicarea instituţiilor de tip vechi pentru copiii abuzați, neglijați, exploatați şi tranziţia spre un sistem de tip familial, asistenţă maternală şi îngrijire rezidenţială de tip familial, prin finalizarea procesului de dezinstituţionalizare, cu precădere prin crearea unei infrastructuri de servicii rezidenţiale bazate pe conceptul familial (case de tip familial), ca alternativă la instituţiile de tip vechi.

Astfel, la această dată, în județul Dâmbovița, 1063 copii  beneficiază de măsura de protecție specială de tip familial (604 copii la asistent maternal profesionist și 459 copii la rude/alte familii) și 250 copii beneficiază de măsura de protecție specială de tip rezidențial în cadrul unor case/module de tip familial, centre.    

Fie că privim din perspectiva familiei în dificultate, a respectării drepturilor copilului sau a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor vârstnice, a reducerii sărăciei și promovarea principiilor de incluziune socială, toate acțiunile derulate de către instituția noastră sunt orientate către  susținerea celor care au nevoie, deci implicit a familiilor.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, urăm La mulți ani! tuturor familiilor din județ.


Ca în fiecare an, Arhiepiscopia Târgoviştei a fost alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița...
27.04.2016

Click pentru download comunicat

Ca în fiecare an, Arhiepiscopia Târgoviştei a fost alături de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, au primit cadouri 36 copii de la Complexul de Servicii Sociale Târgovişte “Floare de Colţ” și de la Căminul Social de Tip Familial “Sfântul Ierarh Nicolae“, din cadrul Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină.

La eveniment, au fost prezenți și Cristiana Bucur, director general DGASPC Dâmbovița, Doinița Dinu, director general adjunct DGASPC Dâmbovița, dar și alți reprezentanți ai Arhiepiscopiei și ai presei locale.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon le-a vorbit copiilor despre semnificația Învierii Domnului pentru creștinătate și le-a transmis urări de sărbători.

În această perioadă, în cadrul fiecărui centru din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Damboviţa se organizează activităţi specifice Sărbătorilor Pascale, la care participă toți beneficiarii.      

Astfel, atât copiii, cât şi adulţii din centrele rezidenţiale, vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia acestor sărbători, precum și la diverse activități recreative și de socializare.

Folosim acest prilej pentru a mulţumi tuturor celor care s-au gândit la persoanele defavorizate în această perioadă şi urăm tuturor sărbători fericite alături de cei dragi.


Parteneriat DGASPC Dâmbovița - Fundația SERA România, privind “Reintegrarea/integrarea copiilor beneficiari de măsură de protecţie specială, precum și prevenirea separării copiilor de familie”
12.02.2016

Click pentru download comunicat

În data de 12.02.2016 a avut loc conferința de presă organizată pe teren, în vizită la familii din localitățile I.L. Caragiale și Dragomirești. Aceste familii au fost incluse în proiectul derulat în parteneriat cu Fundația SERA România, privind “Reintegrarea/integrarea  copiilor beneficiari de măsură de protecţie specială, precum  și prevenirea separării copiilor de familie”.

La eveniment au participat Cătălin Ganea, director programe Fundația SERA România, Cristiana Bucur, director general DGASPC Dâmbovița, Doinița Dinu, director general adjunct DGASPC Dâmbovița și reprezentanți ai presei.
Reintegrarea/integrarea copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecție specială este un proiect implementat în baza unui Acord de parteneriat încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și Fundația "SERA ROMÂNIA", prin hotărârea nr. 62/04.03.2013 a Consiliului Județean Dâmbovița.

Durata proiectului a fost de 1 an și s-a prelungit și în 2014. Cotele de participare în acest proiect au fost de 48% DGASPC și 52% Fundația SERA din totalul de 300.000 lei și a avut ca obiectiv general scăderea numărului de copii beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, prin reintegrarea/ integrarea acestora în familia naturală/lărgită. 

Obiectivele acestui proiect au fost:
- Scăderea numărului de copii, beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială prin reintegrarea/integrarea acestora în familia naturală/lărgită;
-  Responsabilizarea familiilor naturale cu privire la obligaţiile ce le revin faţă de copii;
- Implicarea autorităţilor publice locale în procesul de susţinere a familiilor în care au fost reintegraţi sau urmează să fie reintegraţi copiii;
- Reducerea cheltuielilor pentru sistemul de protecţie specială a copilului prin reintegrarea unui număr de 50 de copii, realizându-se o economie de 11.192 lei – cost mediu/copil/an. Sumele alocate în vederea atingerii obiectivului prezentului acord de parteneriat au reprezentat  1/3 din sumele destinate menținerii unui număr de 50 beneficiari în sistemul de protecție al DGASPC Dâmbovița.

Deși inițial prin proiect s-a dorit reintegrarea a 50 copii, Echipa de implementare a finalizat 96 de cazuri după cum urmează: 72 copii reintegraţi - integraţi din sistemul de protecţie specială şi pentru 24  copii s-a realizat prevenirea separării de familie.

S-au executat lucrări de construcție și reconstrucție, au fost achiziționate piese de mobilier, dar și alimente, rechizite și produse igienico – sanitare, necesare familiilor aflate în dificultate.
Astfel, au fost implicate peste 30 de autorităţi locale privind procesul de reintegrare, post-reintegrare, sprijin material, forţa de muncă.

Pentru cei 96 de copii reintegrați – integrați şi pentru care s-a realizat prevenirea separării de familie, fondurile au fost alocate astfel:
Au fost achiziționate și montate 4 module de locuit tip container pentru 4 familii și în total 10 copii au fost reintegrați, iar pentru 6 copii s-a prevenit instituționalizarea în sistemul de protectie. Astfel, costul modulelor s-a ridicat la: 31465.38 + 19120.4 + 34096.04 + 38300.4 = 122982.22 lei

În cadrul proiectului au fost construite integral și 3 case pentru 3 familii și în total pentru 15 copii s-a  prevenit instituționalizarea în sistemul de protecție. Astfel, s-au achiziționat materiale de construcții în valoare de: 16745.46+19156.48+23906.07= 23906.07 lei

Prin proiectul “Reintegrare/integrarea copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială în familia naturală/lărgită” s-a intervenit acolo unde părinţii sunt responsabili, iubitori faţă de copiii lor şi nu există abuzuri.
În urma analizei efectuate, s-a constatat că 20% din copiii beneficiari ai proiectului “Reintegrare/integrarea copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială în familia naturală/lărgită” au fost cazuri de prevenire a separarii copilui de familie, fiind  necesară continuarea activităților de prevenire în județul Dâmbovița.

Parteneriatul s-a prelungit și în anul 2015, prin hotărârea nr. 234/16.07.2015 a Consiliului Județean Dâmbovița, cotele de participare fiind de 40% DGASPC (215.280 lei) și 60% Fundația SERA (322.920 lei). Noul parteneriat cu Fundația SERA România, valabil 18 luni, are ca obiectiv general prevenirea instituționalizării a cel puțin 50 de copii din județul Dâmbovița.

     Prezentare trei familii incluse în proiect
1. Familia SA din comuna I.L. Caragiale
Membrii familiei naturale sunt în numar de cinci. SA – mama (casnică), SV – bunica copiilor, II – fratele bunicii, SAC - fiica în vârsta de 7 ani, SBA – fiică în vârsta de 8 ani și SIA – fiu în vârstă de 11 ani.          
Cei trei copii au beneficiat de o măsura de protecție specială din anul 2012, deoarece imobilul acestora s-a darâmat, iar mama urma să plece în strainătate. În anul 2013 mama a solicitat reintegrarea copiilor în familie. Având în vedere că spațiul de locuit era impropriu pentru toți membrii familiei, cazul a fost fost inclus în proiectul derulat cu Fundația SERA România, realizându-se reamenajarea spațiului de locuit.
Costul lucrărilor de construcție și a achizitiilor de materiale a fost în valoare de  34393.56 lei. Au fost achiziționate doua module tip container, utilate conform standardelor, mobilier, rechizite și alimente.

2 . Familia FC din localitatea Dragomirești, sat Decindeni
      Membrii familiei naturale sunt în numar de șase. FC – tatăl (fără ocupație), FM – mama (casnica), FV – fiu în vârstă de 9 ani, FE – fiică în vârstă de 15 ani, FI – fiu în vârstă de 18 ani și FM – fiica în vârstă de 17 ani.
Trei dintre copii au beneficiat de o măsură de protecție specială din anul 2000, deoarece la momentul respectiv părinții erau bolnavi și se aflau în imposibilitatea de a avea grija de aceștia. În anul 2015, tatăl a solicitat reintegrarea copiilor în familie. Având în vedere că spațiul de locuit era impropriu pentru toți membrii familiei, cazul a fost fost inclus în proiectul derulat cu Fundatia SERA  România și s-a realizat reamenajarea spațiului de locuit.
Costul lucrărilor de construcție și a achizițiilor de materiale de construcții pentru reabilitarea a două camere și o baie, precum și mobilier, alimente, rechizite a fost în valoare de 12510.09 lei.

3.  Familia SM din localitatea Dragomiresti, sat Decindeni
Membrii familiei naturale sunt în numar de cinci. SM – tatăl (fără ocupație), SG – mama (casnică), SRD – fiica în vârstă de 14 ani, SAM – fiica în vârstă de 12 ani și SRI – fiu în vârstă de 4 ani.
Deoarece condițiile de trai erau precare, pentru prevenirea separării copiilor de părinți, familia a fost inclusă în cadrul proiectului derulat cu Fundația SERA România.
A fost întocmit un deviz estimativ cu necesarul de materiale pentru construcția unei locuințe pe terenul acordat de autoritatea publică locală. Aceasta a fost utilată cu mobilier, sobe și au fost achiziționate alimente și rechizite. Ajutorul total acordat în cadrul proiectului a fost în valoare de 16745.46 lei. Suplimentar, Primăria Dragomirești a susținut familia cu forța de muncă, utilaje și alte materiale pentru finalizarea construcției.


First <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45   >> Last
 
© 2010 by DGASPCDB | Made by Floppy